Okategoriserade

30 miljoner kronor till Göteborgs fritidsgårdar!

Vänsterpartiets Kommunalråd Marie Lindén har lagt ett förslag i kommunstyrelsen att 30 miljoner kronor ska satsas på att stärka fritidgårdarnas arbete mot ungdomsvåldet. Förslaget återremitterades av Kommunstyrelsen för att tydliggöra hur en fördelning kunde ske. Vänsterpartiet lägger nu ett förslag på hur miljonerna kan fördelas till varje stadsdel.
– Det görs ett bra arbete på många av stadens fritidsgårdar men de måste få bättre förutsättningarna vara en positiv motkraft mot ungdomsvåldet. Det behövs fritidsgårdar som kan vara ett nav i det lokala samhället, tillsammans med skolan, individ och familjeomsorgen, polis, bostadsbolagen, föreningslivet och andra i dess närhet. Detta ger helt andra förutsättningar för ungdomar att hitta en plats i samhället. För att möjliggöra detta krävs också resurser, säger Marie Lindén, kommunalråd för vänsterpartiet.

För mer information kontakta:

Marie Lindén, kommunalråd, [email protected]

Erik Berglund, stadssekreterare, [email protected]

 

Skriv en kommentar