Okategoriserade

20 appellmöten och 8000 flygblad

Från den 29 september till 8 december har Vänsterpartiet varit den i särklass mest framträdande politiska kraften på Göteborgs större torg. Efter vårens kommunala skattesänkning på 220 miljoner kronor och vårt beslut att därmed avbryta samarbetet med Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har vi märkt av ett brett stöd hos allmänheten. Tydligare än på mycket länge synliggörs nu skiljelinjen mellan oss som ett socialistiskt och feministisk parti och alla andra.

Under parollen Välfärd före sänkta skatter har Vänsterpartiets grundorganisationer under hösten bedrivit ett omfattande arbete på gator och torg för rätten till en offentlig service utan nedskärningar och vinstintressen. Vi har krävt högre kvinnolöner, fler lärare i skolan, en värdig äldreomsorg, utbyggd kollektivtrafik och mindre grupper inom barnomsorgen.

I samband med de 20 appellmöten som genomförts har vi delat ut nära 8000 flygblad och 400 kampanjknappar, bjudit på tiotals liter kaffe, pratat med folk och värvat medlemmar, satt upp affischer och sålt tidningar. Överallt har vi märkt av ilskan mot högerpolitiken, viljan att förändra och beslutsamheten att byta regering och byta politik. För när alliansen efter valrörelsens mediajippon och reklamkampanjer glatt pustade ut i Rosenbad och förberedde attackerna mot fackföreningsrörelsen och skattesänkningarna för de rika, fanns det en annan del av Sverige där missnöjet växte. Vänsterpartiet går i främsta ledet i kampen för välfärd och rättvisa, oavsett om det är moderater eller socialdemokrater som står i vägen. Med siktet inställt på att organisera vanliga människor i kamp för gemensamma intressen, är vi tveklöst ett påtagligt orosmoment för en cynisk borgerlighet med ambitionen att vinna valet 2010.

Vi har tio veckors lyckat arbete bakom oss, när vi nu tackar alla som hjälpt till och förbereder oss för vårens aktiviteter. Höstens kampanj är över – Kampen har bara börjat!

Skriv en kommentar