Okategoriserade

GHB dödar i Göteborg

Eva Olofsson, riksdagsledamot från Göteborg och representant för vänsterpartiet i riksdagens socialutskott, har lämnat en interpellation till folkhälsominister Maria Larsson för att fråga vad hon tänker göra åt problemen med GHB i Göteborgsområdet.

I Västsverige ställer de svårdoserade bokstavsdrogerna till med stora problem inte minst i Göteborg och flera av kranskommunerna. Här dör lika många av överdoser av GHB som avlider på grund av heroinmissbruk”, skriver Eva Olofsson i sin interpellation.

 

– Maria Larsson borde agera kraftfullt för att öka kunskaperna, förbättra det förebyggande arbetet och behandlingen av de som blivit beroende av GHB.


– Vi måste också få ordning på narkotikaklassningen av de närbesläktade GBL och Butandiol, kommenterar Eva Olofsson.

Eva Olofsson deltar under fredagen på en nationell konferens i Göteborg om GHB anordnad av Göteborgs Stad, Mobilisering mot narkotika och Länsstyrelsen.

Skriv en kommentar