Okategoriserade

USA ut ur Irak!

Sedan USA med allierade öppet bröt mot folkrätten för att inleda anfallskriget mot Irak har kriget och ockupationen successivt tagit sig allt blodigare uttryck. 600 000 irakier har dött och 1,5 miljoner människor befinner sig på flykt inom landet. Ytterligare 1,5 miljoner människor har lämnat landet och varje månad packar 50 000 människor väskorna och ger sig av. Återkommande flygbombningar har lämnat bland annat Fallujah (en stad av Malmös storlek) i ruiner, medellivslängden har minskat med 15 år, infrastruktur och försörjningsmöjligheter har rasat samman. I samband med fyraårsdagen av anfallskriget ansluter vi oss återigen till det världsomfattande krigsmotståndet.

Demonstrera under parollen USA ut ur Irak lördag 17 mars med samling kl. 13.00 på Götaplatsen. Tal av Hans Linde, riksdagsledamot (v) och Shora Esmailian från tidningen Arbetaren.

 

Skriv en kommentar