Okategoriserade

Internationella Kvinnodagen

Snart är det dags för det traditionsenliga firandet av Internationella Kvinnodagen 8 mars. I en tid när aborträtten ifrågasätts, när kvinnojourernas resurser hotas och fackligt engagemang för höjda kvinnolöner jämförs med maffiametoder, är Internationella Kvinnodagen mer aktuell än någonsin. När alliansen vill införa avdrag för hushållsnära tjänster, genom vårdnadsbidrag ta oss tillbaka till 40-talet eller när deras privatiseringshysteri hotar kvinnors rätt till ekonomisk frihet, blir den feministiska kampen en kamp mot den borgerliga regeringen.

I år demonstrerar vänsterpartiet tillsammans med en rad andra organisationer under parollen Internationell Kvinnosolidaritet – Stoppa mäns våld mot kvinnor!

Samling kl. 18.00 på Gustav Adolfs torg

 

Skriv en kommentar