Okategoriserade

Förbjud vräkningar av barn!

I debatten i riksdagen i veckan angående socialtjänsten lyfte Eva Olofsson (v) särskilt fram behovet av ett tydligt barnperspektiv och krävde att barn inte skall behöva utsättas för att bli utkastade från sitt hem. Vänsterpartiet anser att vräkning av barnfamiljer skall vara förbjudet innan annan god bostad ordnats.
Hon tog också upp kravet att även barn som lever i familjer som har försörjningsstöd ( socialbidrag) skall få ta del av barnbidragshöjningar.

– Jag menar att det är oacceptabelt att barn vräks. Nu är det faktiskt dags att sätta barnens intresse före hyresvärdarnas. Regeringens till intet förpliktigande målsättningar är helt otillräckliga. Här krävs det en lagstiftning som tydligt förbjuder vräkningar av barn, säger Eva Olofsson inför debatten.

 

Skriv en kommentar