Okategoriserade

Angeredspris till Gun Holmertz

Lars Ohly delade ut Angeredspriset till Gun Holmertz, 67, för hennes stora insatser för flyktingar och invandrare i den katolska kyrkans biståndsorganisation Caritas i nordöstra Göteborg.
Priset delades ut på Hammarkullekarnvalen som grundades 1974 och i år lockade 50000 besökare. Angeredspriset är instiftat av Vänsterpartiet Angered och delas ut till någon som gjort en insats för Angered. Gun Holmertz är själv medlem i vänsterpartiet sedan 1976 men det är för hennes insatser i Caritas hon tilldelas priset.
– Jag fick tidigt kontakt med Gun när jag blev vald till partisekreterare. Hon ringde flera gånger och skällde. Hon tyckte att vänsterpartiet borde göra mer för flyktingar och invandrare. Oftast hade hon rätt, sade Lars Ohly vid utdelningen.
– Jag ser priset som en bekräftelse på att det jobb vi gjort inom Caritas varit bra, sade Gun Holmertz i sitt tacktal.
– I höst är det viktigt att ni alla som är här på karnevalen gör er röst hörd genom att gå och rösta. Det låter kanske konstigt men det viktigaste för mig är inte att ni röstar på mitt parti, vänsterpartiet, utan att ni tar ställning och går och röstar överhuvudtaget, avslutade Gun Holmertz.

 1. Christer Munter skriver:

  Gun Holmertz arbete i Bergsjön förtjänar alla pris som tänkas kan.
  Turligt nog är Gun, förutom en människa med stort hjärta, även en stridbar person. Men Gun är en person som inte tar strid för egen skull utan för dem som hon under många år arbetar för. De som besöker hennes arbetsplats i Bergsjön.
  Det är därför bedrövligt att se att Vänsterpartiet angriper henne i GP. Gun skrev, i sin artikel, om sin oro inför den händelseutveckling hon iakttar dagligen. En artikel som speglar hennes oro över utvecklingen och omtänksamhet med dem hon arbetar med/för.
  Själv är jag vänsterpartist sedan mer än femtio år och tycker mig därmed ha rätt att säga att jag, i grunden, skäms över den debattartikel i GP som skrevs av Thaher Pelaseyed, Yvonne Palm och Christina Höj Larsen.
  Om ni tre, tillsammans, har en uns av den hederlighet och humanism som präglar Gun Holmertz borde ni be henne innerligt om ursäkt.
  Hälsningar
  Christer Munter

 2. Christer Munter skriver:

  Hjällbo är den stadsdel Gun arbetar i – inte Bergsjön. Sorry!

Skriv en kommentar